Popkoor Pokomotions bestaat al ruim 25 jaar en telt momenteel circa vijftig enthousiaste amateur-zangers en -zangeressen, die doorlopend werken aan een zeer gevarieerd repertoire van popsongs. Geraffineerde koorarrangementen, vormen de basis ingrediënten voor een sfeervol optreden van ons koor. We worden daarin steevast begeleid door onze dirigente Maria de Bruin.

Popkoor Pokomotions is een open vereniging met veel actieve leden. Naast organisator van eigen concerten nemen we regelmatig deel aan (regionale) evenementen en activiteiten. We streven ernaar om minstens eens per jaar door deelname aan specifieke evenementen een bijdrage te leveren aan goede doelen.

Uniek en veelzijdig!
Onze dirigente Maria de Bruin arrangeert de meeste nummers in het repertoire zelf. We zijn daarmee niet gebonden aan bestaand repertoire en bestaande koorarrangementen en creëren een uniek, veelzijdig repertoire, waarmee we ons onderscheiden van anderen.
We hechten niet alleen veel waarde aan de kwaliteit van onze arrangementen en onze zang, ook wat presentatie betreft zetten we hoog in. Regelmatig investeren we in trainingen en workshops gericht op presentatie, beweging en uitstraling. Een aantal koorleden is getraind in koorregie en begeleidt ons voortdurend hierbij.

Onze studiemethode
Alle arrangementen worden per stempartij ingezongen en samen met bladmuziek en tekst digitaal aan koorleden beschikbaar gesteld. Vanuit de online omgeving kunnen alle nummers (geheel en per stemgroep) beluisterd en gedownload worden voor mp3 spelers, computers, mobiele telefoons of tablets. Daarmee hebben we onze muziek altijd en overal bij de hand en kunnen partijen nog sneller en eenvoudiger worden ingestudeerd.

Repeteren
Popkoor Pokomotions repeteert (met uitzondering van vakanties) elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Zalencentrum De zespunt in Moordrecht. Met onze studiemethode kunnen alle koorleden voorafgaand aan repetities zelfstandig nummers instuderen. Op toerbeurt is er wekelijks extra ondersteuning voor een van de stemgroepen d.m.v. een stemgroeprepetitie die start om 19.30 uur.

Meedoen?
Krijg jij meer energie van zingen onder de douche, in de auto, op de fiets, mee swingen met de nieuwste popsongs en wil je meer dan dat? Neem dan contact met ons op en bezoek vrijblijvend eens een repetitieavond.